har en syncro 87 brandbil på g HJÄLP

HemForumsTräffpunktÖvrigthar en syncro 87 brandbil på g HJÄLP

Detta ämne innehåller 23 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av  Fredrik 3 år, 8 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3142

  tr88
  Member

  Hhejsan har en syncro brandbil 87 på g som har gått 10000 mil och behöver hjälp att värdera
  Den vad kan en sådan ungefär va värd

  • Detta ämne redigerades 3 år, 10 månader sedan av  nogger. Anledning: Edit: Lagt till bild
  #3144

  nogger
  Moderator

  Hej och välkommen!

  Spännande med en Syncro på gång. Försök gärna att ladda upp en mindre version av bilden som du tänkt bifoga igen. (Edit: Bild finns nu i första inlägget)

  Det som gör just brandbilar rätt eftertraktade, är att en stor del av dem har fått stå i varmgarage samt tvättats och servats regelbundet. På grund av detta är karossen, och framförallt just skarvarna mellan plåtarna, i väldigt bra skick. Det är dock inte alla fordon som har fått stå i varmgarage under hela sin tid i tjänst. Ju mer tid som har gått sedan fordonet har tagits ur tjänst, desto mer blir en brandbilssyncro som en ‘vanlig’ syncro. Om den inte hamnat hos någon som har tagit väl hand om den.

  Det finns även vissa nackdelarna med brandbilar förstås, mestadels i form av spår efter tidigare utrustning som t.ex. blåljus, komradio osv. Dessa nackdelar övervägs dock ofta av ett bra karosskick.

  Värdet beror förstås väldigt mycket på skicket, men kan även skilja mellan olika ‘marknader’. Slutligen är det avgörande vad du ska ha fordonet till och även hur länge du har tänkt att ha det. Ett bra skick av karossen är alltid att föredra, rost är ofta mera besvärligt att åtgärda än teknik. I längden kommer ett dyrare objekt att bli mer ekonomiskt än ett billigt om skicket är därefter.

  Hälsningar,
  Dawid

  • Det här svaret redigerades 3 år, 10 månader sedan av  nogger.
  #3151

  Fredrik
  Member

  Skjutdörren på fel sida 🙂

  #3152

  nogger
  Moderator

  Hehe, finns säkert en till på rätt sida 😉

  Svårt att göra en bedömning vad som skulle vara ett rimligt pris för denna. Den ser ju ut att vara i fint skick och fortfarande i tjänst, om bilden är aktuell. Lite speciellt med dubbla skjutdörrar.

  Lite grovt kanske man kan sätta ett pris mellan 60k till 120k kr. Senaste jämförbara objekt gick för ca 55k-60k kr på kvd, om jag inte minns fel? Detta är nog snart 1,5 till 2 år sedan och då hade fordonet dock redan varit i privat ägo i ett antal år.

  Priserna på kontinenten ligger principiellt högre. Jämförbara brandbilar i Tyskland och Österrike har legat ute för ca 12k Euro och mer.

  /Dawid

  #3153

  tr88
  Member

  den säljs på aktion inom brandkåren så det är bara brandmän vilket jag är  som får buda på den  men jag har ju ingen aning vad man skap ge för den för man får endast lämna ett bud och högst vinner därför behöver jag all hjälp jag kan få.

  #3154

  Fredrik
  Member

  känns inte 60-120 lite mycket för en ren buss, det såldes en Syncro på Öckerö för ca 1 år sen som gått inom räddningstjänsten med bara ca 4-6000 mil på mätaren om jag inte minns fel, den gick för ca 45000.

  Dold budgivning är alltid lurigt, jag hade inte gett mer än vad jag gav för min ca50-60000.
  Då det bara är brandmän som får buda hur många kan det då vara som är intresserade?

  //Fredrik

  #3155

  Sebastian
  Moderator

  Ah, den gamla godingen “hur mycket är den värd”… En nästan omöjlig fråga, en bil är som bekant värd precis så mycket som någon är beredd att betala 🙂 Tillgång och efterfrågan.

  Jag tror ungefär som Dawid i alla fall. Sen säljs det förstås bilar för både mer och mindre. För 60 000 gör man omöjligt en dålig affär i mina ögon i alla fall, åtminstone inte när det är en bil i skick som denna.

  Lycka till och ta väl hand om den om du får nöjet att köpa den! 🙂

  #3158

  tr88
  Member

  Tackar för hjälpen gubbar bara hoppas att den är så fin den ser ut ska lägga ett bud imorgon och så får vi se vad som händer 🙂

  #3160

  tr88
  Member

  Det jag vet om den är att det är en kombi syncro med 111 hk

  #3161

  tr88
  Member

  Hur kommer det sig att bakdörren är på fel sida då har försökt hitta om det e något speciellt med det är det någon som vet ?

  #3162

  Hero
  Deltagare

  Sitter som sagt förmodligen en till på “rätt” sida med. Och det har troligtvis att göra med att det just är ett utryckningsfordon.
  Jag vet att vi har diskuterat “special”modeller innan och dubbla skjutdörrar har varit på tapeten då också så dom finns. Tror det fanns en gul äggbil i Schweiz med dubbla dörrar, som -några- försökte övertala mig att köpa..
  Det är egentligen samma grej med högerstyrda postbilar.

  Stora motorn med 112hk är det nog!

  Jag tror som Sebbe och Dawid säger angående priset. Det finns några få personer som förstått att man betalar mer för dom utomlands, men nu börjar antalet bli så få och fler få upp ögonen för dom, och då ökar också priset. Man är lite för sent på det för att köpa billiga T3or…

  Gick den där på Ockerö verkligen bara för 45k….?

  #3163

  Sebastian
  Moderator

  Japp som Henke säger, det var en option från fabrik med skjutdörr på bägge sidor. Utrustningskoden (“m-koden”) är M 520 om jag inte är ute o cyklar med tyskan.

  #3164

  Baua
  Deltagare

  Hej!
  Låg en buss från brandförsvaret ute på Blocket för ett tag sedan.
  Tror det satta priset var 105.000kr och annonsen försvann ganska snabbt.

  Mvh
  Magnus

  #3165

  Fredrik
  Member

  Den gick för 45, ringde pappa och dubbelkollade meningen var att jag skulle buda men jag hoppade av just då 🙁
  Riktigt få mil och skaplig i skick har jag för mig.

  //Fredrik

  #3166

  tr88
  Member

  Får hoppas på att ingen annan som budar som vet hur mycket den e värd 😉

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.