noggers buss

HemForumsSyncroProjektnoggers buss

Detta ämne innehåller 66 svar, har 7 deltagare, och uppdaterades senast av  nogger 2 år, 6 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 67 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #816

  nogger
  Moderator

  Augusti 2010: Äntligen Syncro

  Jag blir mer och mer sugen på att skaffa en Syncro. Sökandet förblir dock i början utan resultat. Det är endast ett fåtal Syncro bussar som dyker upp på t ex blocket, dubbelhyttarna är betydligt fler. På vissa fordon är jag t o m tidigt ute och kontaktar säljaren, men när jag väl har bestämt mig, så har alltid någon annan hunnit före.

  Under min sista semestervecka så dyker det faktsikt upp en Syncro buss på blocket. Det syns på bilden att bussen har skarvrost vid bakre hjulhusen och i frontplåten. Men, den är besiktigad och påställd. Så jag ringer direkt och pratar med säljaren om bussen. Jag bestämmer mig för att köpa bussen och bokar en tågbiljett till Strängnäs för nästa dag.

  Jag sätter mig alltså på tåget tidigt på morgonen för resan upp till Strängnäs. Resan går rätt bra, förutom att sista sträckan från Södertälje till Strängnäs har ersatts med buss. Säljaren har kommit till stationen och väntar på mig där. Efter en provtur – där också spärrarna testas på en grusplan – betalar jag “min” Syncro och åker hem.

  Här är några bilder från hemfärden:

  #822

  nogger
  Moderator

  När jag har kommit hem, så är det dags för en liten inventering:

  Syncron har gått ca 15.500 mil, första dagen i trafik är 19880412. Motorn är en 112:a, alltså en DJ. Koden på växellådan är AAN. Enligt texten på bakluckan är det en Caravelle C, vilket också stämmer överens med utrustningskoderna. Någon har alltså bytt inredningen till en Caravelle GL inredning i efterhand. Dessutom har man monterat stora plaststötfångare både fram och bak – förmodligen från samma donatorbil.  Bussen har tjänstgjort inom polisen, enligt föregående ägare inom någon utbildningsenhet. Detta avslöjas bl a genom de typiska takluckorna, som man hittar på de flesta T3 bussarna som gått hos polisen.


  Syncron står på 225/70 R15 däck på Ronal KBA 40500 fälgar. Dessutom följer det med en uppsättning rostiga Kronprinz 6222-A fälgar från en Mercedes W126 med gamla dubbdäck som är på tok för små, och helt slut.

  Uppgraderingen av inredningen och valet av fälgar tyder på att någon av tidigare ägarna har varit ganska insatt i Syncro tematiken … .

  #1164

  nogger
  Moderator

  Hösten 2010

  Jag monterar min Paulchen cykelhållare på Syncron. Dessutom så kollar jag hur det skulle se ut med Taifun extraljusgrillen fram. Tyvärr så passar inte denna grill med den stora plaststötfångaren fram. Man behöver antingen kapa i grillen eller stötfångaren, så Taifun grillen åker in i hyllan igen.


  #1165

  nogger
  Moderator

  2011-05

  Ett Dehler tak har hittat hem till mig. Taket läggs direkt upp på Syncron, vilket ger en försmak på hur det kommer att bli när det monteras. Den stora original takluckan saknas, vilket inte gör mig något eftersom jag har planer på att sätta in ett glas-tak från en Twingo istället. Dessutom så kommer jag inte öppna upp hela plåttaket på Syncron, utan jag har planerat att använda främre och bakre del under Dehler taket som förvaringsutrymme.


  #1166

  nogger
  Moderator

  2011-06

  Syncron utrustas med en decoupler som gör det möjligt att frikoppla kardanen från växellådan. Detta ska underlätta körning i snäva svängar samt parkering. Dessutom så monterar och ansluter jag ett par elspeglar.


  #1167

  nogger
  Moderator

  2011-07

  Sidoskyddsrören kommer äntligen på plats. Samtidigt måste jag bara se hur Multivan inredningen skulle se ut i Syncron. Så ut med Caravelle GL sofforna och in med Multivan soffan och stolarna. Jag tar plats i baksoffan och drömmer om framtida resor … .  #1168

  nogger
  Moderator

  2011-08

  Nu är det dags. Sebbe och jag åker ned till Vångå för lite offroad körning i och runtomkring sandtaget. Ett kort reportage hittar du här: http://syncronised.com/terrang-touring-vanga-2011-08-14/  Efter detta så ställs Syncron in i garaget. Jag ska jobba i Frankrike under de nästa tre månaderna och vi får möjligheten att flytta med familjen under denna period.

  #1169

  nogger
  Moderator

  2012-01

  Tillbaka i Sverige, så monteras det ordentliga däck. Vinterdäcken som följde med Syncron var dåliga och alldeles för små. Dubbade Cooper Discoverer M+S i storlek 235/75 R15 läggs på Ronal fälgarna. För att däcken ska få plats, behöver bakre hjulhuskanten vikas ut en aning. Annars tar däcken i om man svänger och hjulet frädrar in samtidigt.

  #1170

  nogger
  Moderator

  2012-03

  Jag har bytt till mig en stor takplattform mot ett par 80-tals Recaro stolar. Takplattformen är delbar på mitten, så jag vänder främre delen upp-och-ned för att plattformen inte ska bli verka för stor och dominerande. Plattformen sitter lite för högt för min smak, den borde sänkas genom att använda andra fötter. Plattformen är numera såld och finns hos en annan syncronised medlem.

  Jag monterar även skyddsgaller för lamporna. Skydded till strålkastarna är inte avsedd för grillen med spolarmunstycken. Efter att jag har kollat på delarna så kommer jag fram till att skyddet borde kunna gå förbi kanalen i munstycket. Jag skär alltså ut en del av gummit i munstycket och sätter detta ovanför skyddet. Et voilá: det passar.

  Så småningom hittar även bygelspeglar sin plats på dörren. Speglarna var en historia för sig. Jag hade tidigare fått hem ett par, där säljaren påstod att det med 100% säkerhet var original T3 speglar. Besvikelsen på min sida var stor, när det sedan trots allt var LT speglar. Jag hade tur att säljaren insåg sitt misstag och tog tillbaka speglarna. Senare fick jag i.a.f tag i ett par original speglar. I efterhand hade det nog varit enklare att köpa nya speglar istället.


  #1171

  nogger
  Moderator

  Våren 2012

  Dubbdäcken bytts ut mot Kumho KL-71 Mud Terrain däck i samma storlek, även de sitter på Ronal KBA 40500 fälgar. Syncron och Panelen får stå brevid varann en sista gång innan Panelen lämnar stallet. Lite höjdskillnad ändå.


  #1172

  nogger
  Moderator

  2012-07

  Multivan inredningen monteras och jag kör norrut till Nordiska Typ2 Klubbens bussfest i Lysekil. Redan på vägen upp börjar kylvätskelampan blinka med jämna mellanrum. Jag blir tvungen att stanna, fylla på vatten och lufta flera gånger på vägen. Denna resa är inte alls rolig, men kompenseras av att träffa många trevliga människor på bussfest. Jag beslutar mig för att jag inte ska delta i kortegen så jag ger mig hemåt istället. Även på vägen hem får jag fylla på vätska och lufta, dock mer i förebyggande syfte – lampan går aldrig igång.

  Syncron och jag har ingen bra relation denna helg, så jag har inga bilder på eländet … .

  #1173

  nogger
  Moderator

  Hösten 2012

  Mud Terrain däcken flyttas över till plåtfälgar och takräcket plockas ned. En dag ska jag ned till Sebbe och hämta lite bussdelar som han tagit med åt mig från sin Tysklandsresa. På vägen ned till honom börjar Syncron spotta ut kylvatten igen. Vilken tur att jag inte hunnit så långt ännu, så jag svänger förbi garaget och ställer Syncron där. Jag tröttnar på motorn och kylsystemet i bussen och dubbelhytten får ta över och bussen körs in i garaget.  #1175

  Baua
  Deltagare

  Härligt med bildreportage.
  Har du bussen kvar eller?
  Tycker den ser väldigt trevlig ut.
  Lägg in mer material så hämtar jag en kall och poppar popcorn så länge.

  Hils
  Magnus

  #1176

  nogger
  Moderator

  Ja, bussen står i garaget och väntar på en renovering. Jag har börjat med att plocka ut inredningen. Det blir inte så mycket mer att berätta, jag är nästan ikapp verkligheten.

  #1179

  Hero
  Deltagare

  Flitigt skrivet!
  Mina prenumerationer har försvunnit.. så jag har inte sett förrän nu.
  Denna har jag ju inte sett mer än stående.

  Den där sista bilden har verkligen såndär härlig höstdag i sig. Synd att jobbet ska ta så mycket tid för dig. Hade varit roligt att se tre vita bussar rullande.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 67 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.