Korsika 2013

Första resan

Väl hemma så smiddes planer med ett kompispar om att “bussa” till Korsika under sommaren. 2 veckor kunde vi samordna. (jag måste erkänna att jag var ganska drivande i detta)..

Jag hade bara 2 månader på mig att förbereda bussen för denna resa och jag fick prioritera i åtgärdslistan.

– Byta bränslelangar.

– Nya AT däck

– Campingbord, Ny kyl och markis.

– Snabb service av oljor och vätskor

– Laga tempmätaren (gick inte, utan fick sätta i en extern från biltema)

Detta hann jag precis klart med innan vi skulle åka.

Resan gick från GBG- Wurzburg – Lugano – Genova – Pisa – Livorno. Färjan över till Korsika (Bastia).

Tanken var att köra runt korsika (hade kört runt Sardinien året innan) men det gick inte på den tiden vi satt ut och med tanke på hur dåliga vägarna var. Det blev att köra runt norra delen av ön och sen  ta färjan från Calvi till Nice och upp genom Frankrike

Nice – Grasse – Castalane – Orange – Champagne – Luxemburg – Moseldalen – Kiel.

Här kommer lite bilder från den resan:

resa7

resa6 resa5

resa4

resa3

resa2 resa1

Inte så mycket riktig Off-road men var tvungen att koppla in diffspärrarna en gång.

På väg ner till en Hippie-camping i öknen på Korsikas norra del. Det var en 1,5 mil lång grus”väg” där det stod varningsskyltar att enbart 4X4. Detta var ju bara för bra för att vara sant tänkte jag. men fick senare äta upp det. Halvvägs ned för vägen klonkar det till duktigt under förarsätet (lät som metall som skrapar och klonkar). det gjorde det hela vägen ner till Campingen och jag var övertygad om att vi inte skulle komma därifrån. Det visade sig senare att det fanns ca 10 st syncros från hela europa på denna camping. gemensamt så kikade vi under bussen men såg inget som såg trasigt ut. Solade och badade gjorde vi två dagar för att senare packa ihop. Nu skulle vi uppför samma väg som nästan dödade bussen. Denna gång i 40 gradig värme fulllastade och med ett mystiskt fel. Det tog oss 2 timmar att ta oss upp till asfalten igen. Stoppade så fort tempen gick över 100 C på mätaren och lät motorn kyla av sig. det blev säkert 20 stop på vägen upp.

Väl uppe så körde vi väldigt försiktigt (Trodde det var framvagnen som lossat där det rostbulan satt som den Holländske gubben sagt var ofarligt. Vi bestämde oss för att hitta en Mek i närmsta stad. det var 2 timmar bort.. och med 50 – 100 meter stup vid sidan av vägen.

Hittade en fransk kille som var villig att titta på det. vi körde över ett väggupp med honom i för att framkalla ljudet igen. Jag kunde ingen franska men bilspråk är universellt. vi kröp under och han bände överallt men hittade inget.

Vi frågade om han trodde den skulle hålla hela vägen hem till Sverige och han skrattade bara.. vet inte om han trodde det eller inte. Men vi inbillade oss att han inte skulle släppa iväg oss om han trodde vi skulle dö =)

Ljudet försvann i princip efter det och vi fortsatte resan genom frankrike och hemåt. på instagram finns en hashtag från resan under #expeditionsyncro som vi använde under hela resan.

Väl hemma så konstaterade vi att motorn var på tok för svag. 95 st 20 år gamla hästar är ingen hitt att försöka ta sig över alperna och sträckköra autobahn med. Vi blev flera gånger omkörda av subaru-syncros och Tdi-syncros. så tanken på att byta motor tog fart. …

Resan skapade båda många roliga minnen och även tillökning i familjen visade det sig =)

MickeTJ