Camocamper

HemForumsSyncroProjektCamocamper

Detta ämne innehåller 128 svar, har 11 deltagare, och uppdaterades senast av  Hero 1 år, 9 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 129 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2450

  Hero
  Deltagare

  Sommaren är räddad, letandet på delar har börjat…

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #2451

  nogger
  Moderator

  😀 Har du hunnit med att ta några mer bilder på vägen?

  #2452

  krohnkorken
  Member

  Hej,

  i’m afraid to see some pictures of your new syncro.

  It’s a camper?

  Your Pick-Up works well 🙂

  And now it’s your turn to show some pictures!!!

  Greetings from Germany

  Lasse

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #2467

  Hero
  Deltagare

  Nu är det en gång för alla slut på allt letande och jagande.. vilket är jävligt skönt, rent ut sagt.

  1987, 14″ som gått 6000 mil och mestadels inom Finska luftförsvaret som ambulans.
  Dubbla diffar och i stort sett komplett ambulansinredning.

  Skiljeväggen trodde jag skulle störa mig något otroligt, men den är faktiskt rätt nice. Stänger ute rätt mycket av ljudet.

  Det blir tyvärr ingen täckande historia om hur den hittades, eller resan dit. Allt gick mycket fort.
  3 dagar, och på den 4e bestämde jag mig på ca 15min för att jag skulle sätta mig på tåget…. Väldigt snabba ryck med andra ord.

  Så snabbt att säljaren fortfarande stod och panikstädade den när jag och Dawid anlände.

  Det sitter dubbla polisbatterier i den, och belysningen är inget jag behöver bry mig om att ordna..

  Dagen efter spenderades på en länge trånad gräsplätt. Sebbe fick inspektera bilen och jag försökte så gott jag kunde hjälpa till med att ställa tändningen och komma med lösningar för att tomgången skulle lira.

  Jag passade även på att montera ett par bygelspeglar.

  Denna dagen har jag spenderat i att lägga lite dämpmatta och andra små uppdateringar, 99relä osv och att försöka bekanta mig med syncron. Det kommer mer uppdateringar framöver av saker som jag har liggande.

  Lite svettigt att köra in till min parkeringsplats… 15cm till godo. Det är så det kittlar till…

  Tyvärr åkte jag på en förkylning så orken att ta bilder på hemfärden missade jag helt.

  Lasse, google translate 😉 but the pictures are universal language 😛
  Thanks for the picture of the doka. Showed it to Nathalie and we both said we missed it..

  #2469

  Sebastian
  Moderator

  Snygga bilder!
  Himla kul det där när man precis köpt nytt, upptäcka och lära känna!
  Går nog att få den där riktigt tyst och behaglig att åka i tänker jag mig, går ju att isolera själva väggen också till och med á la moderna skåpbilar.
  Ska bli kul att se hur denna blir… satt o googlade Syncro-ambulanser i onsdags, suger lite i köptarmen 😛

  #2470

  Sebastian
  Moderator

  Måste rassla fint med antennerna där under taket! 🙂

  #2472

  nogger
  Moderator

  Den var riktigt fräck! Och har potential till att bli ännu häftigare … . 😀 Kul att det blev affär!

  Ska bli spännande att följa projektet här, framförallt när det gäller inredningen.

  /Dawid

  #2477

  Baua
  Deltagare

  Många många grattis!
  Den ser riktigt fin ut.
  Älskar camouflagen, påminner om Jaktviggen..
  Att den är en Campo kan jag tänka mig passar dig perfekt.
  Så glad för din skull.
  Den är stenhård!
  👍👍👍👍!

  Hils
  Magnus

  • Det här svaret redigerades 5 år sedan av  Baua.
  #2490

  Hero
  Deltagare

  Jag blev lite för självsäker i förrgår när jag körde in till parkeringen o istället för att smyga så hade jag lite högre hastighet. Satan var det small till i antennerna… Det blir Gelände i fortsättningen!!

  En riktig ljuddämpning i kabinen vore en trevlig grej, inte alls omöjligt att det blir verklighet.. Var ju ute o spånade lite idag men tyvärr gör sig förkylningen påmind och man känner att man inte är med i matchen. Man går mest o släpar fötterna efter sig :/

  Jag får se hur jag lyckas med sov/inredningsdelen. Det är lite bråkigt med lite infästningar till skåp o lådor för att snabbt/enkelt plocka ut och kontrollera.
  En passande madrass i bredd och längd skulle funka sommaren ut. Ingen panik att få det perfekt denna sommaren, men visst hade det varit skönt att ha en någorlunda funktionell del att sitta/sova i!

  Ja det blev bra till slut Magnus! Känns otroligt skönt.

  #2629

  Hero
  Deltagare

  En ilsken förkylning har legat över mig och tyvärr gjort att man inte orkat göra något riktigt. Och det som gjorts har varit väldigt förvirrande trots de enklaste sakerna.

  Kassettspelare mot cd/usb/aux är iaf på plats, ska försöka skärpa mig och få kollat över en del saker denna veckan….

  • Det här svaret redigerades 5 år sedan av  Hero.
  #2638

  Hero
  Deltagare

  Fruktansvärd huvudvärk. Verkar inte riktigt bli frisk från detta. Nåväl.

  Tråkigheterna börjar. Skulle ta bussen till jobb imorse, men den ville inte starta. Den har visat dessa tendenser innan men oftast klickat igång efter 2-3 försök, eller av att man gjort ett riktat slag på startmotorn..
  Hade svårt att själv mäta på startmotorn under lunchen, och ser inte heller riktigt kontakterna pga slangar och dumt avgassystem. Kanske bara jordflätan om jag har tur.
  Måste plugga på lite om startbatteriet.

  Börjat fundera och kolla över lösningen för sovalkoven.
  För att göra plats för två, kommer jag bli tvungen att ta bort hyllorna. Funderingen ligger på att bygga nytt och föra över plexiglas och skenor, eller helt enkelt kapa hyllan så den får två sektioner istället för fyra.. Har oftast lite svårt att “förstöra” originalgrejer, men samtidigt så kommer alkoven sitta kvar.

  Över motorn ligger det en bastant träskiva i tjocklek 30mm vilket gör att skåpet kommer upp en bit. Det gör också att jag måste slipa på skåpet så att det sitter rätt mot karossen och att luckan går fritt. Måste fortfarande klä sista skivorna med vitt också.

  Och tagit bort innerpanelen för att se hur det ser ut bakom med infästningar osv. Finns lite isolering här!

  Allt för denna dagen..

  #2639

  nogger
  Moderator

  Tråkigt med startmotorn 🙁 Kolla +-sidan till startmotorn. Den går via tändningslåset, alltså ganska lång väg och en del möjligheter till spänningsfall. Det kanske räcker att dra en (avsäkrad!) kabel från batteriet till startmotorn via ett relä som styrs från tändningslåset. Då slipper du att all ström behöver gå via tändningslåset också.

  De där var ju riktigt rejält byggda!

  Jag kanske har missuppfattat: Blir det inte enklare att korta skåpet 30mm nedtill? Eller hur mycket är det som behöver anpassas? Kan tänka mig att det blir svårt att få till formen annars. Eller bakluckan kanske är klädd och därmed annorlunda än vanligt?

  /Dawid

  #2642

  Perra
  Member

  Detta ser ut att bli jämt görbra!
  Grattis till en tuff buss!

  Hitta du denna på autonetti?

  #2650

  Hero
  Deltagare

  Tack! Änsålänge är jag nöjd. 🙂 Pensionärerna i området tycker den är rolig med och blickar får jag antagligen vänja mig vid.. Samt att förklara vad det är för en buss och var den kommer ifrån.

  Denna hittades faktiskt som privatannons! Vägen den gått är faktiskt Finland-Ryssland-Estland-Sverige. Och den har varit i Sverige sedan 2011(med undantag för en stor resa via estland, ryssland, nordkap/lofoten).

  Sorry Dawid att jag inte svarat på din kommentar :s
  Det blir knepigt att “bara” kapa skåpet med 3cm nertill eftersom luckan måste kunna gå fritt. Det måste kontursågas och jag har ingen sticksåg för tillfället.
  Stoppningen i väggarna sticker ut lite också, så det är inte en helt snug fit.
  Tankarna går fortfarande om hur jag ska göra bäst. Innerpanelerna+isolering bygger på ca 7-10cm och det kommer att göra att en sovalkov kommer bli som att ligga i en kista. VÄLDIGT snug fit. :p
  Två personer kommer få det väldigt besvärligt att ligga där uppe. Tankarna går vidare…

  Bara för att illustrera lite hur besvärligt det är med tjockare stoppning. Det var (såklart) inte bara att hänga upp skåpet.
  Kroken blev för kort för att nå in i hålet, så en ny fick tillverkas.

  Nu syns det inte här, men förstärkningen till högtaket går (såklart) precis där upphängningshålet är. Det täcker ca 80% av hålet och tillräckligt för att den nya kroken inte bara skulle kunna hängas på plats. Kroken fick slipas/spetsas till för att kunna få plats!

  Inga större ingrepp, men ack så tidskrävande att komma på. Sånt här brukar vara roligt, men jag har lite för många sånna här saker att göra för att jag ska tycka det är stimulerande för tillfället 😀

  Åter till annat roligt. Morgonmeck.

  Problemet med att starta bussen blev värre och värre. När jag blev försenad till jobb, gick det för långt och jag började oroa mig för semestern om några veckor..
  Oron för att det skulle vara startmotorn som var problemet kom krypande och lusten för att behöva köpa ny och tråckla sig in i motorrummet direkt var inte stor. Det gick oftast att ge startmotorn en liten käftsmäll om bussen inte startade direkt, och det gjorde att den gick igång.
  Eftersom jag inte kom åt att mäta strömmen på startmotorn själv, fick jag tipset av Sebbe att dra långa kablar och slänga på en startknapp. Så kunde jag själv ligga under bilen och mäta/starta.
  Vid provstart med knappen gick startmotorn igång varenda gång och det gjorde att misstankarna gick tillbaka till att tändlåset trots allt var boven.

  Jag hörde med Michelsens i Tomelilla, ni vet de där jag inte alls har bra erfarenhet av, för att höra om de hade någon hemma. De är trotsallt bara 15min bort från mig och hade gått snabbast att få hem. Först hittade de inte bussen i deras system, sedan stod det inte vad det var för typ av buss. Efter det hittade de inte kontakten och när de väl hittade den ville de ha 560 ex moms och ta 2v att få hem den eftersom “den var från classicvw”… (På classicvw kostar den 30 euro)
  Jag sa att jag inte förstod att det skulle skilja så mycket i pris och sa nej tack till Michelsens Bil än en gång. Dålig koll och dyra!
  Skickade ett email till Erwin på oberschlachter som direkt åkte iväg till lagret och postade en kontakt på fredagen.
  Det kom igår och imorse sitter den nya kontakten på plats! Och bussen startar utan problem!

  Förutom att tutan har hängt sig och låter såfort man vrider om nyckeln, så jag väckte hela området… Godmorgon! 😀

  #2652

  nogger
  Moderator

  Skönt att den startar pålitligt igen! Fast … det fanns ju potential till ytterligare en episk Vånga-historia för lägerelden. 😀

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 129 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.