Syncro DH 1,6 TD 'Gotlands Energiverk, Slite'

HemForumsSyncroProjektSyncro DH 1,6 TD 'Gotlands Energiverk, Slite'

Detta ämne innehåller 62 svar, har 5 deltagare, och uppdaterades senast av  nogger 1 år, 9 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 63 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #463

  nogger
  Moderator

  Denna tråd kommer att handla om min Syncro dubbelhytt.

  2012-06-21: Dubbelhytten hämtas hem

  Berättelsen om denna dubbelhytt börjar dock med 2WD panelbussen som troget har funnits vid vår sida under sex års tid. Tillökning i familjen gjorde att panelbussen med endast 2 framstolar – eller kanske även 2,5 platser fram genom ett dubbelsäte – blev opraktisk. Efter att jag hade lagt ut bussen på blocket 2 år tidigare, dock får ett anfall av separationsångest, tar jag mig samman och lägger ut en ny annons. En kille från Lerum ringer på annonsen och vi börjar småprata lite – om bussar förstås. Lerum? Jo, Lerum. Det var ju någon som hade annonserat ut en Syncro dubbelhytt på blocket för någon vecka sedan – en diesel dessutom. Det visar sig att min samtalspartner hade lagt ut annonsen, och dubbelhytten fanns kvar trots att annonsen hade tagits bort.

  Panelbussen

  Panelbussen

  Panelbussen

  Panelbussen

  Jag ska ändå upp till jobbet i Göteborg med bussen och vi bestämmer träff under lunchen. Vi skiljs åt igen, vi båda ska ju tillbaka till jobbat. De första lösa tankarna om ett möjligt byte uppstår dock tydligen hos oss båda. Efter att vi skickat en hel del sms, mail osv så kommer vi överens. Dubbelhytten är obesiktigad och har varit avställd i några år, har dock fått röra på sig lite under tiden. Dubbelhytten behöver alltså hämtas på släp, så jag bokar ett släp hos lokala bensinmacken.

  Jag hämtar släpet tidigt på morgonen. Tyvärr har någon drulle som hade hyrt släpet dagen innan backat in i något med släpet – tydligen utan att bikta sig. Släpet har fått sig en sådan kyss, att det inte går att få loss låsen för att tippa flaket. Jag får alltså åka tillbaka till macken, där man beställer in “släpvagnsansvarige” som justerar infästningarna. Två timmar senare än planerat har jag äntligen lastat och säkrat bussen på släpet för färd norrut.

  Det är är faktiskt den sista bilden jag har på bussen, ett visst vemod infinner sig fortfarande när jag tittar på bilden.

  Panelbussen lastad för avfärd

  Vi möts slutligen i Lerum, efter mera bussprat går pappersarbetet och omlastningen av bilarna ganska fort och jag åker söderut igen. Framme vid garaget lastas dubbelhytten av, porten låses och jag lämnar tillbaka släpet.

  Framme vid garaget

  Klart för avlastning

  Dubbelhytten på plats

  • Detta ämne redigerades 6 år, 8 månader sedan av  nogger.
  • Detta ämne redigerades 6 år, 8 månader sedan av  nogger.
  • Detta ämne redigerades 6 år, 8 månader sedan av  nogger.
  #469

  Sebastian
  Moderator

  Så ska det se ut, fler projekt-trådar till folket 🙂
  Mer, mer!

  #538

  nogger
  Moderator

  2012-09-12: Lite småpyssel

  Dubbelhytten har nu stått i garaget under snart 3 månader. Det har hänt lite under tiden, bilen är dock inte klar för besiktning ännu.

  Jag har under sommaren fått tag i en Vindic kåpa, som jag hämtade i Härryda. Kåpan saknar tyvärr ett låshandtag och det finns inga nycklar till de befintliga. Därför köpte jag även en Vindic kåpa till en Golf Caddy MK1 där det iaf följde med två handtag med passande nycklar.

  Dessutom så inköptes 6st Ronal KBA 40500 fälgar till dubbelhytten samt en uppsättning om 4st begagnade General Grabber AT2 däck i dimension 225/70 R15.

  Dubbelhytten i garaget

  Förutom kåpan och hjulen har jag även monterat elspeglar och Projekt Zwo dimljus som jag hade liggandes samt bytt ut Taifun Grillen med runda strålkastare mot Volkswagens original fyrkantiga ljusen som var standard på fordon med bensinmotor.

  Lite optiskt småpyssel bara som sagt. En teknisk översyn återstår fortfarande.

  #545

  nogger
  Moderator

  2012-10-29 till 2012-11-04: Genomgång inför besiktning

  Nu var det äntligen tid över för ett ordentligt ryck. Dubbelhytten fick komplett nya bromsar både fram och bak. I samband med detta passade jag även på att montera stålflex bromsslangar.


  Framrutan hade stenskott och behövde bytas. Samtidigt åtgärdades rost i ramen till framrutan samt vänster sidoruta.  Rosthål fanns även i yttre tröskel på högersida. Nya plåtar har svetsats in och trösklarna har rostskyddsbehandlats. Samma rostskyddsbehandling återstår fortfarande på vänster sida. Även karosskarvarna behöver åtgärdas någon gång framöver.  Väl i farten monterades även plaststötfångaren samt panelerna på framdörrarna. Syncro och 4WD dekalerna hittade sin plats på karossen, även om 4WD dekalerna egentligen inte hör till denna årsmodell.  Hela uppsättningen General Grabber AT2 däck i dimension 225/70 R15 på Ronal KBA 40500 fälgarna monterades nu. Efter att luft- och dieselfilter samt motorolja hade bytts, så var det dags för besiktning. Besiktningen klarades utan anmärkning och Syncron fick t o m väldigt positiva kommentarer från besiktningsmännen.

  #546

  Hero
  Deltagare

  Som sagt. Aningen avundsjukt att se att du fått gjort så mycket. Imponerad är jag iaf. Skönt att framrutan inte var värre än vad det ser ut på bilderna heller.

  Bromsarna såg mumma ut med!
  Kul att det händer något! Och inte bara tråkigheter^^

  #547

  nogger
  Moderator

  Ja, nur är det ju så att jag försöker skriva ikapp verkligheten här i tråden. Sista inlägged beskriver situationen under hösten 2012. Du såg ju hur rutramen såg ut senast. Så det väntar tyvärr mer och nytt jobb, jag befarar att det har blivit värre. Rost(skydds)färgen hade nog inte riktigt de egenskaper jag förväntat mig.

  Men bromsarna blev fina, ja 😉

  #550

  Sebastian
  Moderator

  Ferrari-rött 😀

  Angående rostskyddsfärger kan jag rekommendera UPOL #8 Etch Primer, har använt den med hittills gott resultat. Finns att köpa i lite mer välsorterade färgaffärer, ebay osv. Dyr, men man får vad man betalar för.
  Hagmans gula 2-komponenta rostskyddsprimer är också riktigt bra, men lite meckigare att använda på små lagningar eftersom den ju behöver blandas osv.

  #561

  nogger
  Moderator

  Tack för tippset angående rostskyddsfärg 😉 Det ska kommas ihåg för nästa tillfälle.

  #593

  nogger
  Moderator

  2012-11-22: Daily driver

  Dubbelhytten har nu intagit rollen som vardagsbil. Åh, vad skönt det är att köra T3 igen! Jag har flyttat över sidoskyddsrören från den vita bussen. Rören ersätter lite grand stänkskydden som fick demonteras för att få plats med däcken. Jag har några lösa tankar om att montera extra stänkskydd i sidoskyddsrören, men det har aldrig blivit av.

  Jag har dessutom bytt till stolar med armstöd fram, samt monterat belysning av flaket i kåpan. Belysningen består av IKEAs lampa Ledberg. 5st Ledberg moduler är monterade längsgående på varsin sida i kåpan. Belysningen sitter i vita väggskenor till ett hyllsystem. Skenorna gör det möjligt att montera belysningen med hjälp av befintliga bultar i kåpan och skydder samtidigt lamporna mot kontakt med eventuellt lastade föremål. Tyvärr så har jag inga bilder tillgängliga, men jag återkommer gärna senare. Jag har även tänkt att montera sådana lampor innanför lastluckorna under flaket, men inte kommit så långt ännu.

  #598

  Hero
  Deltagare

  Har lärt mig att prenumerera nu iaf 😉

  Kommer ihåg lamporna från när jag fick se den i Vånga. Hur styr du lamporna? Var är de kopplade på?
  Väntar spänt att få höra om din takkonsol med förresten…

  #823

  nogger
  Moderator

  Här kommer en bild på belysningen i kåpan:

  Jag har en extra dimljus-knapp i instrumentpanelen som var kopplad till flakbelysningen. Den är dock inte inkopplad för tillfället.

  #824

  ducce999s
  Deltagare

  Må bare spørre om du solgte et stort tak stativ til caravelle med høye siderammer og som kom fra Tyskland for en ca 3 år siden

  #825

  nogger
  Moderator

  Ja, det var jag 😉 Så vi har träffats … Hör gärna av dig, som sagt, om du har vägarna förbi.

  #831

  ducce999s
  Deltagare

  Skal gjøre det ja 🙂

  Sent from my C6903 using Tapatalk

  #832

  ducce999s
  Deltagare

  Hvis du husker så var jeg å henta takstativet med min grønne høytakssyncro 🙂

  Sent from my C6903 using Tapatalk

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 63 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.